Esküvői fotózásról

A fotózás.

Mikor legyen a fotózás?

A fények a naplemente előtti 2-3 órában a legszebbek, de a legtöbb esküvőn a szoros időbeosztás miatt sajnos nem tudunk ilyenkor fotózni. Ne aggódj, ha a legrosszabb napálláskor is kell fotóznunk, mi megoldjuk, hogy szépek legyenek az elkészült képek.

Ha a ruhakölcsönző és az időtök engedi, javasoljuk, hogy ne az esküvő napján, hanem pár nappal előtte vagy utána készüljenek a képek. Ilyenkor Ti is nyugodtabbak vagytok, és korlátlan időnk van a fotózásra.

Kreatív fotózás:

Legalább 2 órát számolj rá! Az esküvő lényeges része, ezért nekünk nagyon fontos, hogy ugyanolyan jól érezzétek magatokat, mint a nap folyamán bármikor. Segítünk, hogy a legjobb formátokat hozzátok, de nem szigorú beállításokat csinálunk, hanem kötetlenül, vidáman fotózunk. Így Ti is jókedvűek lesztek, és a fotók is jól sikerülnek. Mindig több helyszínen fotózunk, hogy az elkészült képek igazán változatosak legyenek.

Az esküvői képek utómunkája, retusálás:

Bár a nagy napon Ti vagytok a legszebbek, az esetleges bőrhibákat, színeket, kontrasztot, fényerőt kijavítjuk a fotókon. Ne izgulj a belógó tárgyak miatt se, mi ezeket eltüntetjük, így nem fognak zavarni a képeken. Egy esküvő alatt több ezer fotót készítünk, ezek közül mi kiválogatjuk a legjobbakat, az összes kiválasztott és átadott képet retusáljuk. Nyers képet sosem adunk át.

Mit hozzak magammal a fotózásra?

Leginkább a jókedvedet, a leendő férjedet/feleségedet, a menyasszonyi csokrot és a gyűrűket, és minden olyan kiegészítőt, ami számotokra fontos (kesztyű, boleró, lufi, buborékfújó, tábla és kréta. Sőt, egy pár egyszer egy rollerrel érkezett. Megérte :) )

Jó ötlet, ha jön veletek egy kedves barátotok, aki egy személyben autót vezet, és megfogja a csokrot, ha épp nincs rá szükség a képeken. Több kísérőt nem javaslunk, mert elvonja a figyelmeteket, ha ötletbörzét tartanak, és sokakat zavarba is hoz a „közönség”. Ha a barátokkal, koszorús lányokkal is szeretnétek közös képeket természetesen azokat is szívesen elkészítjük, de azt szoktuk javasolni, hogy ezek a fotók inkább a szertartások között készüljenek el, ne pedig a kreatív fotózáson.

E-session vagy szerelmes sorozat:

Az esküvő előtt bármikor megejthető kötetlen, laza fotózás, izgulós menyasszonyok válláról leveszi a terhet, hiszen mire az esküvő fotózására kerül sor, addigra teljesen rutinosak lesznek. Ha még nem terveztek esküvőt, akkor is kedves emlék. Az átadott képeket akár az esküvői meghívókra vagy köszönőajándékokhoz is felhasználhatjátok, ráadásul ebben is szívesen segítünk.

Mikor/hogyan kapjuk meg a képeket?

Az esküvő után 2-3 héten belül DVD-n átadjuk a retusált, laborkész, nagy felbontású fotókat. A laborkész azt jelenti, hogy elviszed egy fotólaborba a DVD-t, és már elő is hívathatod őket, nem kell nálunk utánrendelnetek.

Ha pécsiek vagytok, a fotók előhívásához őket ajánljuk: XPRESS DIGITAL

Természetesen vidékre is el tudjuk küldeni az előhívatott képeket, ha a lakhelyeteken nincsen jó labor.

Esküvőkönyv:

Akár az esküvő után egy évvel is eldöntheted, hogy Te ilyent szeretnél. Nagyon szép és időtálló album, amit az általatok kiválasztott képekből szerkesztünk, laboráltatunk, kasíroztatunk (így vastag oldalai lesznek) és köttetünk. Sok-sok szövetmintából lehet kiválasztani a borítóját, szöveg is kerülhet rá, 180 fokban nyitható, és ha Anyukádnak nem jut eszedbe karácsonyi ajándék, ennek biztosan örülni fog.

Árajánlat.

Hogyan kérjek árajánlatot?

Írj nekünk egy e-mailt az info@rawphoto.hu címre, és ne felejtsd el a következőket: esküvő ideje (év, hónap, nap), helye. Mit szeretnétek fotóztatni? (készülődés, kikérő, polgári szertartás, templomi szertartás, kreatív képek, e-session, lakodalom a menyecsketáncig). Szeretnétek-e esküvőkönyvet, fotókat előhívatni, ültetőkártyát, meghívót, köszönőkártyát készíttetni? Vannak-e különleges igényeitek? (pl. kreatív fotózás hétköznap, vagy hogy csak a szertartáskor lássátok meg egymást először, stb.) Így már pontos, személyre szabott árajánlatot tudunk Nektek küldeni.

Sajnos előfordul, hogy az adott időpont már foglalt. Ebben az esetben szívesen felajánljuk, hogy a kreatív képeket egy másik napon elkészítjük.

Költségek:

Az árajánlatunk minden esetben tartalmazza az útiköltséget, a két fotós napidíját, a retusálás költségét és az egyedi DVD-t. Nincsenek rejtett plusz kiadások, és az esküvő után pontosan annyit kell fizetni, amennyit előre megbeszéltünk. Előleget nem kérünk (csak egy találkozót még az esküvő előtt, hogy személyesen is megismerhessük egymást), a fotózás árát a képek átadásakor kérjük, természetesen csak akkor, ha elégedettek vagytok a munkánkkal.

Babafotózás.

Újszülött fotókat szeretnék!

Ha már tudod, hogy mikor érkezik a pici, érdemes megkeresned minket, hogy beírjunk a naptárba. Ha a Baba és a Mama állapota engedi, kb. 1 hetes korban érdemes ezeket a képeket készíteni, amikor a pici még sokat alszik és könnyen mozgatható. Sokféle eszközzel (takarók, sapkák, kosarak, kiegészítők) készülünk, de Te is hozhatod, ami kedves a szívednek. Ne félj, rutinosak vagyunk és vigyázunk a Babára, Te pedig egy megismételhetetlen emléket kapsz róla.

Comments are closed.